LIFE

Artă sau o glumă bună? Banana în valoare de 120.000 de dolari a iscat controverse

O operă de artă semnată Maurizio Cattelan, mai exact o banană lipită cu bandă adezivă pe un perete, valorează nu mai puţin de 120.000 de dolari şi a fost scoasă la vânzare de Art Basel Miami, potrivit CNN.

Intitulată „Comedian”, opera e compusă dintr-o banană cumpărată de artist de la o alimentară din Miami şi o singură bucată de bandă adezivă. Cele trei astfel de lucrări au fost expuse spre vânzare la o galerie de artă din oraş şi au avut mare succes. Două din cele trei exemplare au fost deja vândute, iar ultima rămasă din set ar putea ajunge chiar şi la 150.000 de dolari.

Emmanuel Perrotin, fondatorul galeriei, a declarat că bananele sunt „simbolul conerţului global”, precum şi „un mijloc umoristic răspândit”. A adăugat şi că intenţia artistului este să transforme obiecte de zi cu zi în elemente care să stârnească atât plăcere, cât şi critici. Potenţialii cumpărători ar trebui să ştie că nu există nicio informaţie despre ce se va întâmpla când fructul va începe să se descompună.

Maurizio Cattelan este cunoscut pentru sculpturile lui neobişnuite. Una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale este un vas de toaletă din aur de 18 carate, evaluat la suma de 6 milioane de dolari, care a fost furat în luna septembrie din Palatul Bleinheim din Londra. De atunci, cinci persoane au fost arestate în legătură cu furtul operei de artă intitulate „America” şi s-a oferit chiar şi o recompensă în schimbul recuperării sale. Totuşi, lucrarea este în continuare de negăsit.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here