Stirile ZileiTârgu-Jiu

Ar vrea SĂ MUTE bustul lui Brâncuși pe terenul de la Coloana Infinitului

Bustul lui Constantin Brâncuși, din fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, ar putea fi mutat lângă Coloana Infinitului, într-un părculeț ce urmează să fie amenajat pe un teren donat municipalității.

Primarul Marcel Romanescu a anunțat, miercuri, de Ziua Națională Constantin Brâncuși, atât la inaugurarea muzeului dedicat sculptorului, cât și pe pagina de facebook, că municipalitatea ar urma să primească, prin donație, terenul de peste 2600 mp, de lângă Coloana Infinitului, aflat în proprietatea unei doamne pe nume Ioana Maria Banu Ertegun. Condiția pusă de doamna respectivă este ca pe teren să fie făcut ceva care să-l onoreze pe Brâncuși, în niciun caz parcare.

Primarul Romanescu crede că o idee bună ar fi ca bustul lui Constantin Brâncuși, din fața Casei de Cultură, să fie amplasat pe terenul primit de municipalitate. Edilul nu exclude nici achiziționarea unor opere de-ale lui Brâncuși, aflate în diverse locuri din țară.  Două dintre cele mai valoroase creații ale Titanului de la Hobița se află într-un cimitir din Buzău, unde alcătuiesc „Monumentul funerar Petre Stănescu”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here