LIFE

Aproximativ 180.000 de oameni, la Exit Serbia. Cel mai mare eveniment european de la începutul pandemiei

Aproximativ 180.000 de oameni au participat, weekendul trecut, la Festivalul Exit din Serbia, care a fost cel mai mare eveniment european de la începutul pandemiei. Organizatorii au subliniat că evenimentul a fost unul de succes şi, speră, unul sigur.

Pe parcursul celor patru nopţi, în apropierea fortăreţei Petrovaradin de lângă Novi Sad, s-au adunat în jur de 180.000 de oameni, au transmis organizatorii. Festivalul s-a încheiat la primele ore ale zilei de luni. La cea de-a 20-a ediţie, participanţii au fost atât din ţările vecine, cât şi din Franţa, Germania şi Spania.

Serbia, cu o populaţie de cel mult 7 milioane de locuitori, are o rată mare de vaccinare, cu aproximativ 2,5 milioane de oameni având schema completă. Cu aprobarea Guvernului, Festivalul Exit a solicitat participanţilor, pentru acces, dovada unui rezultat negativ la testul pentru Covid-19 sau a vaccinării. Deşi studiile realizate după evenimente test din ţări ca Spania, Germania, Franţa, Olanda şi Anglia au demonstrat că acestea pot avea loc fără a deveni „super transmiţătoare”, atâta vreme cât regulile sunt respectate, guvernele din Europa amână încă să dea undă verde festivalurilor muzicale.

Odată ajunşi în spaţiul de festival, scrie Variety, oamenii au renunţat să îşi facă griji din cauza coronavirusului şi mulţimile fără mască s-au bucurat de show-urile lui David Guetta, DJ Snake, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Sabaton, Paul Kalkbrenner şi Maceo Plex.

Comment here