Stirile ZileiTârgu-Jiu

Aproape 4000 de carduri pentru masă caldă, distribuite gorjenilor. Belteu: NU se pot retrage banii!

Aproape 4000 de carduri pentru masa caldă au ajuns la pensionarii gorjeni care au cel puţin 75 de ani şi care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale de 800 de lei, precum și la persoanele fără adăpost din județ.

Programul se înscrie în măsurile de sprijinire a categoriilor vulnerabile, în contextul pandemiei de COVID-19. Proiectul „Mese calde” a primit finanțare de 640 de milioane de lei din Fondul de ajutor european și este implementat începând cu luna octombrie 2020.

Totalul cardurilor, care au ajuns la Prefectura Gorj, a fost de 4198, dar 86 au rămas la primării, pentru că nu au fost găsiți beneficiarii la adresa indicată, iar 166 au revenit la prefectură, a comunicat purtătorul de cuvânt al instituției, Corina Belteu.

Valoarea nominală lunară a unui tichet social pe suport electronic pentru mese calde este de 180 de lei. Corina Belteu atrage atenția că banii nu pot fi scoși de pe card. În orașe, beneficiarii vor merge la restaurant pentru a servi masa caldă. În comune, restaurantele vor face delivery.

Comment here