LIFE

Aplicația prin care românii pot compara prețurile din toate magazinele. Cum funcționează

De acum puteţi vedea de acasă, înainte să plecați la cumpărături, care sunt magazinele cu cele mai mici prețuri. Consiliul Concurenței a lansat aplicația „Monitorul Prețurilor” pentru alimente, unde apar zeci de mii de produse, de la toate lanțurile mari de magazine. Platforma conține deja și un comparator de prețuri pentru combustibili. Iar, în timp, am putea vedea ieftiniri la comercianții care au acum prețuri mai mari, speră Consiliul Concurenței.

30.000 de produse din 1.700 de magazine din toată ţara sunt acum comparate în “Monitorul Preţurilor”. Aplicaţia este disponibilă pe calculator, accesând monitorulpreturilor.info, iar varianta pe telefon ar urma să fie disponibilă în câteva zile. Clienţii pot vedea astfel de acasă unde este cea mai bună ofertă.

Pentru a putea compara preţurile, aplicaţia ne obliga să introducem în coş cel puţin 5 produse. Căutăm după denumire, de exemplu cuvântul “lapte”, sau putem alege produsul din categoria “lactate”. La final, putem vedea preţurile atât pentru coşul întreg, cât şi pentru fiecare produs în parte. Dacă dintr-un magazin lipseşte un produs, acest lucru este menţionat şi putem înlocui produsul respectiv cu un altul din aceeaşi categorie. Din aplicaţie lipsesc produsele vrac, cum ar fi fructele sau legumele. Ele pot fi comparate doar prin înlocuire cu un produs existent în baza de date.

Monitorul Preţurilor a costat 300.000 de euro, bani de la bugetul de stat, şi conţine un comparator pentru combustibili, lansat acum trei luni. Până acum au fost aproape 2 milioane de căutări.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here