Minerit și EnergieStirile Zilei

Aplică PSD planul de restructurare dacă ajunge la guvernare? Ce spune Weber

Complexul Energetic Oltenia a publicat, pe site-ul companiei, un rezumat al planului de restructurare trimis Comisiei Europene.

Planul presupune un ajutor de stat total de circa 1,33 miliarde de euro. Astfel, pe lângă cele 251 de milioane de euro, bani care au fost deja plătiți de stat pentru ca societatea să își poată achita certificatele de CO2 aferente producției de anul trecut, care au fost ajutor de salvare, compania ar mai urma să primească de la stat un ajutor de restructurare, de peste 1 miliard de euro. În plus, pe lângă acești bani, societatea speră să se califice pentru a primi 711 milioane de euro din Fondul de Modernizare, pentru proiectele depuse, care vizează în principal construcția parcurilor fotovoltaice și construirea grupurilor pe gaze, care să înlocuiască unele din grupurile pe cărbune, care vor fi închise.

Dacă va fi aprobat de Comisia Europeană, planul de restructurare va presupune reducerea numărului de angajați cu circa 8000, până în 2030.

Mihai Weber, președintele PSD Gorj   

Weber spune că, dacă PSD va ajunge la guvernare, planul de restructurare ar putea fi îmbunătățit prin amendamente. Șeful social-democraților declară că cel mai negru scenariu ar fi ca Bruxelles-ul să-l respingă.

Gheorghe Pecingină, vicepreședinte PNL Gorj, declară că reducerea numărului de angajați la CE Oltenia se va face, în mare parte, pe cale naturală, peste 5000 urmând să iasă la pensie.

Faptul că CE Oltenia va mai rămâne cu 4400 de salariați în 2030, în scenariul cel mai optimist, a fost făcut public prima dată de Nicolae Ivăniși. Candidatul PER la Camera Deputaților nu crede, însă, că CEO va rezista până în 2030, se așteaptă la insolvență și faliment. Are informații că banii pentru certificatele de carbon, aferente acestui an, nu vor fi prinși în bugetul țării.

Comment here