LIFE

Apare un nou mega-oraş. Unde o să fie construit şi cât o să coste cel mai impresionant proiect al ultimilor ani

În Nord-Vestul Arabiei Saudite, într-un orăşel liniştit pe nume Khurayba, prinţul Mohammed bin Salman vrea ca investitorii să contribuie cu 500 de miliarde de dolari pentru a realiza viziunea sa asupra regiunii. Proiectul său, denumit Neom Bay, are în vedere construcţia unui mega-oraş, care va include staţiuni şi tehnologii de ultimă generaţie, pe coasta saudită de la Marea Roşie, potrivit Bloomberg.

Anunţul proiectului a fost făcut în urmă cu doi ani, însă, acum, acesta începe să prindă contur. O călătorie de 3 zile prin regiunea respectivă a jurnaliştilor de la Bloomberg indică potenţialul zonei, unde mulţi localnici tânjesc după prosperitate, iar alţii sunt îngrijoraţi că vor fi luaţi din casele lor cu forţa. Muncitorii au început câteva construcţii.

„Nu este doar o viziune pe hârtie, deja se întâmplă”, a spus Lojain Alharbi, un angajat Neom, în vârstă de 25 de ani.

Într-un interviu realizat de Bloomberg în 2017, prinţul Mohammed a spus că, până în 2030, termenul de finalizare a viziunii sale, Neom va contribui cu 100 miliarde dolari la economie.

Compania care dezvoltă Neom, deţinută de guvern, a anunțat că a primit păreri pozitive după întâlnirea cu liderii seniori din Asia, Europa şi SUA, iar oportunităţile turistice, energetice, tehnologice sunt de mare interes.

Până la anunţarea lui Neom, regiunea era relativ necunoscută şi neglijată. Şcolile şi electricitatea abia au ajuns în zonă, în vreme ce alte regiuni saudite au prosperat încă de la primul boom petrolier din anii 1970.

Prima fază a proiectului Neom Bay, care include satele Khurayba şi Sharma, a fost programată, iniţial, să înceapă în 2021. Inginerilor americani de la firma Aecom le-a fost acordat proiectul de management şi consultanţă. A doua fază a proiectului se va axa pe dezvoltarea unui oraş industrial, iar Neom a permis la licitații 7 firme străine, pentru dezvoltarea acestui proiect.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here