LIFE

Antena 3 a preluat una dintre cele mai vechi televiziuni locale din Vâlcea

Rețeaua de televiziuni locale a Antenei 3 crește cu un nou post. Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat preluarea de către Antena 3 a licenței Vâlcea 1, post local cu peste 20 de ani vechime.

Totodată, odată cu preluarea, licența Vâlcea 1 va trece printr-o serie de modificări, aprobate de asemenea de CNA:

  • Schimbarea denumirii din Vâlcea 1 în Antena 3.
  • Modificarea profilului din canal generalist, în post tematic de știri.
  • Modificarea formatului de difuzare din SD în SD și HD.
  • Modificarea structurii de programe, astfel încât, postul să difuzeze retransmisie Antena 3 în proporție de 90%. Postul va rămâne cu program local două ore pe zi, în timpul săptămânii, respectiv trei ore pe zi sâmbăta și duminica.

Schimbarea de la Vâlcea 1 la Antena 3 se va face, cel mai probabil, cu începere de la 1 februarie 2020, potrivit informațiilor prezentate în ședința CNA.

Camelia Tănase, director general Vâlcea 1, în fața membrilor CNA: „După 26 de ani de existență Vâlcea 1, trebuie să vin în fața dumneavoastră cu o explicație a acestei cereri. Pe piața locală sunt trei posturi de televiziune. Am susținut de-a lungul acestor ani calitatea unor programe, echidistanță și este din ce în ce mai greu într-un județ cu o situație economică slabă. Nu poți să menții ștacheta atât tehnic cât și editorial. Decizia este complexă și complicată, dar cam așa s-a ajuns la concluzia că pentru eficiență, pentru supraviețuire, pentru calitatea programelor, chiar dacă mai puține, e nevoie să cesionăm licența și să facem acest pas.”

În ședința CNA a fost prezent, din partea Antenei 3, și Adrian Ursu: „Așa cum știți, am preluat mai multe licențe regionale în ultimul timp și iată că ele se diversifică și se înmulțesc, ca răspândire geografică, și asta e un motiv, cred, de a demonstra că facem ceea ce știm, că facem știri și încercăm să sprijinim de asemenea demersurile editoriale corecte.”

Societatea REGAL SRL, care a deținut până acum Vâlcea 1, mai are și două frecvențe radio, în Râmnicu Vâlcea și Horezu, care vor rămâne pe aceeași firmă.

Antena 3 SA mai deține 11 licențe audiovizual, dintre care una prin satelit, iar 10 prin rețele de comunicații (aproape toate sunt stații regionale). În luna aprilie a acestui an, Antena 3 SA a preluat de la Antena Group întreaga rețea de televiziuni locale Antena 1, pe care le-a transformat, cu acordul CNA, în televiziuni regionale. Este vorba de nouă posturi regionale, cu acoperire în Brașov, Călărași, Constanța, Deva, Iași, Pitești, Ploiești, Slobozia, Târgu-Mureș.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here