LIFE

Angelina Jolie, vizită surpriză la copiii ucraineni internaţi în Spitalul Bambino Gesú din Roma

Actriţa şi activista americană Angelina Jolie a făcut o vizită surpriză copiilor ucraineni internaţi la spitalul Bambino Gesú din Roma, la încheierea căreia şi-a exprimat îngrijorarea faţă de viitorul incert care îi aşteaptă, într-un mesaj pe care l-a postat, joi, pe reţelele de socializare, relatează EFE.

Angelina Jolie, trimis special al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) din anul 2012, a putut să-i salute şi să se intereseze de situaţia celor 31 de copii din Ucraina victime ale războiului şi internaţi în acest centru de pediatrie, cel mai mare din Europa şi proprietate a Vaticanului.

Supranumit „spitalul papei”, centrul a îngrijit în total 130 de minori de la declanşarea invaziei ruse, la 24 februarie, dintre care 31 au rămas în continuare internaţi, au declarat pentru EFE surse medicale.

„Mă rog ca acest război să se sfârşească. Este singur mod de a pune capăt suferinţelor şi exodului din zona de conflict. Este oribil să vezi cum copiii plătesc acest preţ prin vieţile lor, sănătatea afectată şi prin traume”, a declarat actriţa.

Angelina Jolie, care potrivit mediilor locale se află în capitala italiană din motive legate de activitatea sa cinematografică, şi-a exprimat totodată îngrijorarea faţă de „viitorul incert” care îi aşteaptă pe aceşti copii după această tragedie. Vizita actriţei a avut loc în aceeaşi zi în care UNHCR a confirmat că într-o singură lună aproape 4 milioane de ucraineni au fugit din ţara lor, în timp ce alte 6 milioane şi jumătate au fost strămutaţi în interiorul frontierelor.

Comment here