LIFE

Angela Merkel și-a făcut rapelul cu un alt ser, după prima doză de vaccin AstraZeneca

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și-a făcut rapelul cu vaccinul produs de Moderna, după ce, pe 16 aprilie, fusese imunizată cu serul AstraZeneca.

Merkel, în vârstă de 66 de ani, a făcut rapelul acum câteva zile, a declarat, marţi, un purtător de cuvânt al guvernului, informează MEDIAFAX, care citează AFP. Potrivit presei germane, Merkel nu a avut reacții adverse după prima doză de vaccin, administrată de o echipă mobilă. De aceea, este încă neclar motivul pentru care a fost ales un alt vaccin și nici de ce rapelul a fost administrat la aproape două luni de la prima doză.

Cea mai recentă declaraţie la nivel european despre vaccinul AstraZeneca aparţine lui Marco Cavaleri, oficial al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA). Acesta a declarat, pe 13 iunie 2021, că vaccinul AstraZeneca ar trebui evitat la persoanele de peste 60 de ani. EMA a stabilit, pe 7 aprilie 2021, că există o relaţie de cauzalitate între vaccinul AstraZeneca şi cheagurile de sânge. Mai multe ţări europene au luat în considerare combinarea vaccinurilor anti-COVID, în cazul celor care au primit prima doză de ser de la AstraZeneca. De aceea, autoritățile germane au recomandat, de la 1 aprilie, ca persoanele care au primit prima doză de vaccin AstraZeneca să facă rapelul cu alt ser.

Comment here