Minerit și EnergieStirile Zilei

Andrei Maioreanu: Elena Popescu se ocupă de planul de restructurare. Această individă ne-a creat numai blocaje

”Dacă Andrei Maioreanu sau vreun coleg din PSD a făcut vreo sesizare la Comisia Europeană, plecăm noi. Dacă nu, să plece ei!” a comentat vicepreședintele PSD Gorj la Interviurile Infinit FM, după ce deputatul PNL Gheorghe Pecingină a declarat că persoane din Gorj au sesizat Comisia pe varii aspecte, ceea ce ar fi dus la întârzierea aprobării planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

Maioreanu a dat asigurări că nu este vorba despre vreo persoană de la Partidul Social-Democrat.

Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, consideră că nu planul de restructurare ci adoptarea strategiei energetice, cu schemă de sprijin pentru CE Oltenia, ar fi fost varianta optimă pentru compania de la Târgu-Jiu.

Social-democratul susține că, la Ministerul Energiei, de planul de restructurarea a CEO se ocupă Elena Popescu, ”o persoană care nu este prietenoasă cu energia pe lignit”.

Andrei Maioreanu spune că România nu este la momentul în care să-și permită închiderea capacităților de producere a energiei electrice pe bază de cărbune, pentru că impactul social și economic ar fi unul imens.

Fostul secretar de stat din Ministerul Energiei a făcut trimitere și la cei care și-au făcut averi fabuloase, de-a lungul timpului, de pe urma mineritului și-a energiei din Gorj.

Comment here