Stirile ZileiTârgu-Jiu

ANCHETĂ la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. De ce s-au sesizat procurorii

Procurorii fac cercetări la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, după au apărut mai multe acuzaţii ale unor cadre medicale şi pacienţi, potrivit cărora nu sunt respectate protocoalele şi măsurile epidemiologice pentru a preveni răspândirea Covid-19.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, un procuror s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în urma mai multor articole din presa locală, potrivit cărora, în cadrul colectivului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are loc o răspândire necontrolată a virusului Sars-Cov-2, precum şi la pacienţii internaţi în această unitate spitalicească.

”De asemenea, s-a reţinut că în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg- Jiu, nu există circuite epidemiologice şi nu au fost luate măsuri pentru testarea personalului medical şi a personalului TESA, care în prezent se afla în izolare la domiciliu”, se arată în comunicat. 

Procurorii fac referire şi la declaraţiile unei persoane care a fost internată în spital şi susţine că a fost infectată cu coronavirus ”ca urmare a neglijenţei manifestată de personalul medical”.

”Cadrele medicale, citate de publicaţii, au relatat că măsurile dispuse de conducerea spitalului nu corespund protocoalelor şi măsurilor epidemiologice necesare în vederea combaterii virusului Sars-Cov-2”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

În acest dosar cercetările sunt făcute in rem de către Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, sub supravegherea unui procuror.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here