Stirile ZileiTârgu-Jiu

ANCHETĂ după decesul bărbatului din Tismana

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă și zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul gorjeanului de 66 de ani, din Tismana, victimă a coronavirusului. Procurorii au început cercetările în urma plângerii care a fost depusă de fiica bărbatului.

Procurorii au deschis anchetă, după ce femeia a acuzat personalul medical de la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu, că nu i-a îngrijit corespunzător tatăl, iar acesta a murit din cauza Covid-19. Femeia spune că tatăl ei a fost dus în stare gravă la unitatea medicală, iar timp de 24 de ore nu ar fi fost luată nicio măsură pentru stabilizarea stării sale de sănătate, acesta fiind izolat într-un salon al spitalului. De asemenea, femeia susţine că tatăl ei a fost infectat cu coronavirus în spital, potrivit news.ro.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că pe data de 10 aprilie, o femeie a solicitat tragerea la răspundere penală a personalului medical din cadrul Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi zădărnicirea combaterii bolilor. Femeia spune, în plângerea adresată procurorilor, că personalul medical din cadrul Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu nu a acordat asistenţă medicală corespunzătoare tatălui său, care a fost declarat decedat la data de 7 aprilie şi confirmat, ulterior decesului, cu virusul SARS-CoV 2.

“De asemenea, persoana vătămată a arătat că au existat grave deficienţe în acordarea asistenţei medicale, acesta fiind transportat în stare foarte gravă de către un echipaj SMURD la spital, iar, timp de 24 ore, nu a fost luată nicio măsură pentru stabilizarea stării de sănătate, cadrele medicale rezumându-se doar la izolarea acestuia într-un salon din cadrul spitalului”, se arată în comunicat.

Femeia a mai spus procurorilor că, la momentul internării nu exista nicio suspiciune cu privire la infestarea tatălui său cu virusul SARS-CoV 2, deşi ulterior s-a confirmat prezenţa acestui virus, susţinând că infectarea s-a produs în mediul intraspitalicesc.

Cauza a fost înregistrată la data de 10 aprilie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cercetările fiind efectuate in rem de către IPJ – Gorj – Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unităţi de parchet.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here