LIFE

„America Express“ vs. „Survivor România“. Cine a câștigat meciul audiențelor

Premiera reality-show-ului de la Antena 1 a fost la concurență cu o ediție specială a competiției de la Pro TV, programată simultan cu doar două zile înainte.

Deși show-ul „Survivor“ avea, inițial, programate doar trei ediții pe săptămână – luni, marți și miercuri – televiziunea a anunțat încă o ediție specială, duminică, 15 ianuarie, în ziua premierei „America Express – Drumul aurului“.

Lupta pentru audiență a fost câștigată de Antena 1, care a fost lider detașat în prime-time. Ambele show-uri au început la ora 20.00, iar „Survivor“ s-a terminat la 23.00, cu 30 de minute mai devreme.

Premiera difuzată de Antena 1 a înregistrat cea mai bună audiență în topul lansărilor show-ului în cele 5 sezoane și a fost lider incontestabil de piață pe toate segmentele de public. Potrivit datelor furnizate de Kantar Media, prima ediție America Express a condus topul audiențelor cu o medie pe publicul comercial din mediul urban de 10 puncte de rating și 30.3% cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea, cu o medie de 6.1 puncte de rating și 18.7% cota de piață.

La orașe, Antena 1 a fost lider de piață cu o medie de 8.7 puncte de rating și 21.6% cota de piață, urmată de Pro Tv cu 6.8 puncte de rating și 17% cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării, show-ul a fost lider cu o audiență medie de 8.3 puncte de rating și 19.7% cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 8.1 puncte de rating și 19.2% cota de piață.

Difuzată în intervalul orar 19:57-23:44, emisiunea a adunat, în minutul de aur de la 22:10, aproape 1,9 milioane de telespectatori în fața micilor ecrane, se arată într-un comunicat al Antena 1.

Comment here