Minerit și EnergieStirile Zilei

Amenință guvernul cu plângerea la DNA. Bogdan Hossu: Nu ține cont de criza energetică!

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, amenință guvernul cu plângere penală la DNA, sub acuzația de grup infracțional organizat, dacă energia pe cărbune va fi închisă fără să se pună nimic în loc.

Într-un interviu pentru Radio Infinit, Hossu critică ordonanța guvernului de închidere a mineritului. Spune că nu doar faptul că termenele sunt foarte scurte deranjează, ci și faptul că este menționată închiderea definitivă și ireversibilă a capacităților energetice pe cărbune.  

”După ce au închis 1700 de MW anul trecut, vor să mai închidă încă 600 MW, anul acesta, nepunând nimic în loc” spune liderul Cartel Alfa.

Cartel Alfa a solicitat guvernului să nu fie închise capacitățile pe cărbune din Oltenia, până când nu sunt puse altele în loc. Dacă nu se va ține cont de această solicitare, va depune plângere la Direcția Națională Anticorupție.  

Opinia lui Bogdan Hossu este că guvernanții se grăbesc să închidă mineritul din Oltenia pentru a deservi anumite interese care vizează finanțările pentru fotovoltaice.

Liderul sindical mai spune că, într-o țară democratică, ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-ar fi dat demisia în urma acuzațiilor privind apropierea de o companie din domeniu.   

Comment here