Minerit și EnergieStirile Zilei

Amenință cu greva foamei în fața CE Oltenia. Căldărușe, ULTIMATUM pentru ministrul Energiei

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, îi dă ultimatum ministrului Energiei, Virgil Popescu. Președintele SMEO spune că dacă, până luni dimineață, nu va veni la o întâlnire cu liderii sindicali, în zona Olteniei, mineri din cadrul CEO vor recurge la proteste extreme.

Gabriel Căldărușe este revoltat că deși, luni, cele patru federații sindicale din cadrul CE Oltenia i-au cerut ministrului, din nou, întâlnire de urgență, acesta a ignorat adresa. “Nu am primit niciun răspuns, deși am cerut întâlnire de urgență. Nu atunci când are chef ministrul peste 2-3 săptămâni. Singura soluție este greva foamei”, zice Căldărușe.

Liderii sindicali îi cer ministrului Energiei să dea asigurări că CE Oltenia va avea viitor. În plus, solicită să fie aprobat un proiect de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie. Gabriel Căldărușe îl acuză pe Virgil Popescu că tratează cu superficialitate problemele angajaților Complexului Oltenia.

“ Este vorba de 12 mii de oameni., de viața economică a județului Gorj. Este lipsă de empatie, dacă aștepți măsuri radicale din partea salariaților. Nu mai suntem dispuși să fim tratați cu indiferență”, mai spune liderul SMEO.

Gabriel Căldărușe îl critică pe ministrul Energiei și pentru că, după ce a mers la Bruxelles pentru a discuta despre planul de restructurare al CE Oltenia, nu a spus nimic concret despre viitorul companiei.

“Tuturor ne-a rămas în cap acea expresie pe care a postat-o pe Facebook: “nu va rămâne nimeni în urmă. Cred că s-a inspirat dintr-un film”, zice liderul SMEO.

Comment here