LIFE

Ambarcaţiune din Londra, transformată în sală de concerte plutitoare

Melomanii din Londra se pot bucura de acum de concerte de muzică clasică inedite, susţinute pe o ambarcaţiune care se plimbă de-a lungul canalelor oraşului, informează luni Reuters.

Potrivit lui Masayuki Tayama, căpitanul şi pianistul ”Piano Boat”, ambarcaţiune ancorată momentan în suburbia Uxbridge, în apropiere de Londra, vasul este singurul de felul acesta.

”A fost construit după specificaţiile noastre ca o sală de concerte plutitoare”, a declarat el pentru Reuters, arătând înspre un pian cu coadă Steinway aflat într-un capăt al cabinei, transformată în scenă de concerte, cu podeaua acoperită cu parchet, iar pereţii decoraţi somptuos în culoarea bordo.

În seara aceleiaşi zile, Tayama a susţinut un recital care a inclus piese de Beethoven şi Schumann în faţa spectatorilor îmbrăcaţi în ţinute elegante şi aşezaţi la mese acoperite cu feţe de masă albe.

Rhiana Henderson, manager de proiect, a explicat că ideea unei săli de concert plutitoare s-a născut pe vremea când cuplul locuia pe o ambarcaţiune unde avea un pian digital care atrăgea interesul trecătorilor.

”Ideea a prins contur de aici… Am început să aranjăm scaunele ca să vedem câţi oameni pot încăpea. În cele din urmă, am făcut rost de ambarcaţiunea aceasta”, a spus ea.

Henderson a spus că în cele două luni de la debutul proiectului, au organizat cinci croaziere şi patru vacanţe şi au rezervări pentru lunile care urmează.

”Toată lumea spune că e o experienţă diferită faţă de o sală mare de spectacol întrucât atmosfera este foarte, foarte prietenoasă şi intimă”, a spus ea.

Tayama a precizat că recitalurile de pe ambarcaţiune sunt speciale întrucât poate interacţiona îndeaproape cu auditoriul.

”Cânt în continuare şi în săli de concert obişnuite, dar atunci când interpretezi în faţa a 4.000 de persoane, lumina te orbeşte… şi este proiectată într-un fel diferit”, a spus el.

Comment here