Târgu-Jiu

AMÂNARE în dosarul ”Mafia Permiselor”

Amânare la Tribunalul Gorj, la primul termen al procesului reluat al medicilor din dosarul „Mafia Permiselor”.

Judecătorul de caz s-a abținut, pentru că a mai fost în dosar și în trecut, procesul urmând să se reia, săptămâna viitoare, cu alt magistrat.

Medicii Dana Vodislav, Elena Dinică Băltărețu, Rodica Lehner, asistenta Elena Răcman, precum și alți inculpați ca Virgil Dinică Băltărețu, Elena Oprișor și Vasile Silian, au fost trimiși în judecată pentru trafic de influență. Procesul lor a început în 2014, după descinderi de amploare ale ofițerilor Direcției Generale Anticorupție la cabinetele și domiciliile acestora. În 2016, Tribunalul Gorj a condamnat-o pe Dana Vodislav la 5 ani de închisoare cu executare, iar alți inculpați au primit pedepse cu suspendarea executării.

În această primăvară, Curtea de Apel Craiova a decis, însă, că sentința de la Târgu-Jiu trebuie anulată și procesul reluat de la zero, ceea ce s-a și întâmplat acum. În aceste condiții, până la pronunțarea unei sentințe definitive vor mai trece ani de zile.

Anchetatorii susțin, prin rechizitoriul înaintat instanței de judecată, că inculpații eliberau adeverințe medicale pe bandă rulantă, fără să-i consulte pe cei care le solicitau. Documentele erau folosite, apoi, la școlile de șoferi sau pentru obținerea unor permise de conducere ori de port-armă, procurorii estimând că medicii au încasat, astfel, ilegal, sute de mii de lei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here