LIFE

Alimentul miraculos pentru sănătate. Ține doctorul departe, spun experții din Australia

Un studiu condus de Institutul George de sănătate globală din Australia, publicat în revista Journal of Nutrition din 21 august 2022, a descoperit potențialul unui ”aliment ca medicament”. Acest lucru ajută medicii și pacienții să gestioneze mai bine bolile legate de alimentație.

Un măr pe zi ține medicul departe, iar studiul a arătat că fructele și legumele proaspete prescrise de doctori ar putea fi o modalitate eficientă de a îmbunătăți sănătatea oamenilor cu diabet de tip 2, potrivit News Room.

Studiul condus de către Institutul George de sănătate globală și Universitatea New South Wales din Australia a descoperit că persoanele cu diabet zaharat de tip 2 și glicemie crescută, care au luat parte la un program timp de 12 săptămâni, în care au mâncat 2 porții suplimentare de fructe și legume pe zi au avut îmbunătățiri semnificative ale sănătății. Astfel, pacienții au pierdut 1,7 kilograme și au avut un colesterol rău LDL mai scăzut cu 10%, la sfârșitul programului.

Jason Wu, profesor la Universitatea New South Wales și autorul principal al studiului, a declarat că acesta a fost un prim studiu important din Australia care demonstrează potențialul ”alimentului ca medicament”.

Comment here