Sportive

Alexandru Beșliu, medalie de argint la Campionatul Național de Lupte pe Plajă

Vești excelente pentru secția de lupte a CSM Târgu Jiu. Alexandru Beșliu, sportiv cu dublă legitimare, CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, a cucerit medalia de argint la seniori, la categoria +90 de kilograme, în cadrul Finalelor Campionatului Național de Lupte pe Plajă rezervate categoriilor de vârstă U17, U20 și Seniori, competiție care s-a desfășurat în perioada 31 august- 3 septembrie, la Costinești. Din postura de medaliat cu argint, Alexandru Beșliu s-a calificat la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă, care va avea loc la Constanța. 

CSM Târgu Jiu s-a prezentat la malul mării, pe plaja de la Obelisc, acolo unde s-a desfășurat competiția, cu doi luptători, Alexandru Beșliu, la seniori, la categoria +90 de Kg, și Octavian Mitoi, la juniori, la categoria 70 de Kg. La turneul de la malul mării trebuia să participe și Eduard Popescu, care revenea în competițiile oficiale după o pauză de doi ani, dar, din păcate, recidiva unei accidentări l-a scos din circuit. Cei doi sportivi care au intrat în competiție sunt pregătiți la CSM Târgu Jiu de antrenorul Mădălin Gorjanu.

Deși nu este disciplina lui forte și având o concurență acerbă la categoria sa, Alexandru Beșliu, fiind mult mai obișnuit cu luptele pe saltea decât cu cele pe nisip, a avut o evoluție foarte bună la acest turneu pe care l-a terminat din postura de vicecampion național la seniori la categoria +90 Kg.

Alexandru Beșliu, CSM Târgu Jiu: ”A fost un turneu așteptat de către mulți seniori din țară. A fost destul de greu, dar a meritat toată munca depusă, pentru că medalia de la acest turneu este biletul meu către Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă. Sunt bucuros că am reușit să obțin această medalie, cu toate că acesta stil de luptă nu mă avantajează și prefer să rămân la saltea. Am avut însă persoane care m-au încurajat să particip, care m-au făcut să prind încredere și să lupt pe orice stil. Mulțumesc antrenorilor pentru tot ceea ce fac pentru mine, celor de la CSM Târgu Jiu, dar și Asociației Județene de Lupte Gorj, pentru sprijinul acordat”.

Comment here