LIFE

Alex Bodi, reținut de DIICOT. Fostul soț al Biancăi Drăgușanu, acuzat de trafic de persoane și de șantaj

Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu, a fost reţinut, miercuri seara, de procurorii DIICOT Craiova pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi şantaj, într-un dosar în care mai mulţi interlopi sunt acuzaţi că recrutau tinere pentru prostituţie prin metoda “loverboy”.

Miercuri, 11 noiembrie, au avut loc 619 de percheziții și descinderi în toată țara. 21 de grupări infracționale, 24 dosare penale, prejudicii de 190 milioane de lei și 160.000 de euro sunt numerele care descriu bilanțul perchezițiilor. La Craiova, cel vizat de polițiști și jandarmi a fost Adrian Tâmplaru, fostul locotenent al interlopului Ion Clămparu, dar și Alex Bodi, finul acestuia și fostul soț al Biancăi Drăgușanu. Potrivit surselor judiciare, Alex Bodi a recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze, el fiind acuzat şi de o infracţiune de şantaj. Aceste acțiuni ale lui Alex Bodi au dus la reținerea sa de către procurorii DIICOT, în seara de 11 noiembrie.

Victimele au fost ţinute în imobile închiriate de către liderul grupării și duse, zilnic, la locurile unde erau obligate să practice prostituţia. Erau permanent controlate, iar sumele de bani câștigate de ele ajungeau în totalitate în buzunarele membrilor grupării. Tinerele au fost exploatate în cluburi de noapte sau locaţii închiriate pe teritoriul Germaniei, pe raza oraşelor Berlin, Bonn, Stuttgart şi Frankfurt (Germania), dar şi pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveţia, Austria).

”Unele dintre victime au fost vândute altor traficanţi în scopul exploatării, persoanele care le-au preluat primind şi informaţii în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cât a fost exploatată, informaţii despre familie, toate acestea în scopul de a fi şantajată pentru a fi exploatată şi controlată cu mai multă uşurinţă”, spun anchetatorii.

Potrivit DIICOT, au fost şi situaţii în care făptuitorii nu au mai reuşit să deţină controlul asupra victimelor, chiar şi după aplicarea unor corecţii fizice, caz în care, pentru a le determina să nu fugă sau să revină la domiciliile lor din ţară, le-au solicitat diferite sume de bani pe care victimele nu au avut posibilitatea să le achite, fiind, astfel, obligate să continue activitatea de prostituţie.

O mare parte din sumele de bani obţinute din practicarea prostituţiei au fost investite de liderul grupării în diverse imobile din ţară şi străinătate.

Comment here