LIFE

Alec Baldwin exersa scoaterea pistolului din toc în momentul în care a împuşcat-o mortal pe Halyna Hutchins

Actorul Alec Baldwin exersa mişcarea de scoatere a unui pistol din toc şi a îndreptat apoi arma spre camera de filmat în momentul în care s-a produs împuşcătura care i-a fost fatală directoarei de imagine a unui western filmat în Statele Unite, potrivit unor documente judiciare citate luni de mass-media americane, relatează AFP.

Regizorul Joel Souza, rănit la un umăr în urma acelui foc de armă, se afla în spatele victimei, Halyna Hutchins. El a declarat că auzit un sunet care semăna cu „pocnetul unui bici, urmat de o ‘bubuitură'”, conform unui raport al anchetei preliminare, obţinut de postul NBC.

„Alec Baldwin era aşezat pe o bancă în decorul unei biserici şi exersa mişcările de scoatere a pistolului din toc”, precizează acelaşi document.

Regizorul privea scena peste umărul Halynei Hutchins. După focul de armă, directoarea de imagine „s-a ţinut cu mâinile de abdomen”, a precizat regizorul, adăugând că Halyna Hutchins „a început să meargă împleticit în spate” şi „a fost ajutată să se aşeze pe pământ”. Cameramanul Reid Russell a precizat că scena nu a fost filmată, întrucât echipa se afla în acel moment în etapa de pregătire a filmării. Echipa filmului „Rust”, turnat în statul american New Mexico, se întorcea din pauza de masă, iar Joel Souza a declarat că nu ştie dacă pistolul fusese supus în acel moment unui nou control de siguranţă.

Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost împuşcată în piept joi după acţionarea de către Alec Baldwin a unei arme de foc ce a fost utilizată ca obiect de recuzită. Accidentul, pe cât de rar, pe atât de tragic, a şocat profund industria cinematografică. Decesul ei a fost pronunţat câteva ore mai târziu.

O anchetă este în curs de desfăşurare, iar Alec Baldwin a fost audiat de poliţişti. Nicio arestare nu a fost operată pentru moment.

Duminică, un priveghi a fost oficiat în memoria Halynei Hutchins în Burbank, în apropiere de Los Angeles. Atmosfera era încărcată de amărăciune şi tristeţe, iar participanţii doreau să afle cum o astfel de tragedie a fost posibilă.

O petiţie publicată pe site-ul change.org, care solicită interzicerea armelor de foc în timpul filmărilor şi condiţii mai bune de muncă pentru echipele tehnice, a adunat până luni peste 24.000 de semnături.

Comment here