Stirile ZileiTârgu-Jiu

Aldescu: Medicul Niculescu A REFUZAT să fie manager interimar la SJU

După un an plin de scandaluri, a fost VAL de DEMISII, joi, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Au plecat reprezentanții Consiliului Județean Gorj în Consiliul de Administrație, Valentin Popa și Daniela Stricescu, dar și Maddy Huzu, director medical și Ion Borhină, director de îngrijiri medicale. Managerul interimar Dumitru Vienescu va renunța și el la funcție, după ce va fi găsită o persoană care să-i locul. Cosmin Popescu și Mihai Weber au purtat deja discuții cu medicul Bogdan Niculescu care a refuzat, însă, să fie manager interimar până la organizare concursului pe post.

Liberalii pregătiseră, pentru ședința de joi a Consiliului Județean Gorj, un proiect de hotărâre de demitere a întregului Consiliul de Adminsitrație al Spitalului Județean de Urgență. Nu a mai intrat pe ordinea de zi, întrucât președintele CA, Valentin Popa dar și Daniela Stricescu și-au depus demisiile. Consilierul județean PNL, Denisa Șuță, spune însă că proiectul va fi repus pe ordinea de zi.

Valentin Popa a dat asigurări că demisia sa nu a venit în urma raportului corpului de control al minsitrului Sănătății, ci din motive personale. În documentul respectiv, erau trecute suspiciuni de incompatibilitate în privința lui Popa. Acesta conducea CA-ul SJU încă de la înființare, adică din anul 2010.  

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a anunțat că în luna decembrie instituția va face propuneri pentru posturile vacante din Consiliul de Administraței al spitalului.

Jurnalistul Claudiu Matei, care a protestat împotriva conducerii SJU Târgu-Jiu, consideră că singura soluția pentru postul de manager ar fi un medic care să fie unanim acceptat de colcetivul de cadre medicale din spital.

Liderul sindical Cristi Aldescu spune că președintele Consiului Județean Gorj, Cosmin Popescu și deputatul Mihai Weber i-ar fi promis medicului Bodan Niculescu postul de manager al spital, dar acesta a refuzat.

Liberala Denisa Șuță consideră că PSD și Cosmin Popescu ”joacă la cacealma” în ceea ce privește situația de la spital. Liberalii nu au avansat, deocamdată, o propunere pentru postul de manager.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here