Stirile ZileiTârgu-Jiu

Al doilea laborator COVID din Oltenia, cu sprijinul oamenilor de afaceri. Lelius Stănușoiu: Vom dona și 2000 de combinezoane

Una dintre cele mai importante investiții, în contextul epidemiei de coronavirus, a fost inaugurată, joi, la Târgu-Jiu: laboratorul în care se vor face testele pentru depistarea COVID-19.  

Inaugurarea s-a făcut fără fast, din cauza restricțiilor impuse de starea de urgență. Nu au fost prezenți politicieni. Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, i-a împărțit inclusiv pe jurnaliști în grupe de câte 3 persoane, pentru a se asigura că sunt respectate cu strictețe reglementările în vigoare. De luni, laboratorul va furniza primele rezultate.  

Unul dintre inițiatorii realizării laboratorului este medicul Bogdan Niculescu.

Asociația Oamenilor de Afaceri din Gorj, condusă de Lelius Stănușoiu, a finanțat cu circa 200.000 de euro dotarea laboratorului cu aparatura necesară. În perioada următoare, același grup de afaceriști va dona 2000 de combinezoane pentru spitalele din Târgu-Jiu și Motru, măști și expresoare de cafea.

Echipa medicală care lucrează în cadrul laboratorului este supervizată, pentru două săptămâni, de un specialist de la Craiova, Târgu-Jiul devenind astfel cel de- al doilea oraș din Oltenia în care sunt realizate teste pentru depistarea COVID-19.

Medicul Maria Grigorian conduce echipa formată din șase persoane, care va lucra în laboratorul genetic.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here