Stirile ZileiTârgu-Jiu

Afaceriști din Polonia vor să facă fabrici și sere în Târgu-Jiu

Număr mare de solicitări la Primăria Târgu-Jiu  ale investitorilor români și străini interesați să-și deschidă afaceri în zona CET sau în zona Ciocârlău.

Autoritățile au început demersurile pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal la CET. Primarul Marcel Romanescu spune că urmează să fie parcelat  terenul de 30 de hectare, pe care municipalitatea îl are în proprietate, iar 35 de parcele, cu suprafețe cuprinse între 1750 și 5000 de metri pătrați, vor fi  scoase la licitație pentru concesionare.

Pentru ca suprafața de teren de 30 de hectare din zona CET să poată fi scoasă la licitație, Planul Urbanistic Zonal trebuie aprobat în consiliul local. În plus, trebuie realizate căile de acces și introduse utilitățile în zonă, mai spune Marcel Romanescu.

Printre investitorii care și-au manifestat intenția de a deschide noi afaceri în Târgu-Jiu se află și doi polonezi, care sunt interesați să realizeze fabrici și sere, pe o suprafață de 22 de hectare, aflată în cartierul Ciorcârlău, în spatele fostului Coleus. Primarul Romanescu spune că va scoate terenul la licitație.

Comment here