Din JudetStirile ZileiTârgu-Jiu

ADIS a majorat, din nou, tarifele la gunoi. Popa: Scoatem la licitație serviciul de salubritate

ADIS Gorj a majorat din nou tarifele la gunoi, după o primă creștere, în luna ianuarie. Motivul? Explozia prețurilor la motorină și energie electrică.

Pe 3 martie, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în domeniul serviciilor publice de salubrizare „ADIS” Gorj a decis, la solicitarea operatorului de salubrizare BCA Vio Service SRL, majorarea la 8 lei/persoană efectuarea serviciului de salubrizare, începând cu data de 1 martie, în cele 37 de localități ale județului în care operează. În ianuarie, se stabilise un tarif de 5,15 lei/persoană.  

Luis Popa, reprezentant ADIS Gorj, spune că, luna aceasta, serviciul de salubritate urmează să fie scos la licitație.  

Primarul comunei Stoina, Laurențiu Anghel, spune că la ședința din ianuarie a atras atenția că prețul propus de ADIS Gorj pentru ridicarea gunoiului nu va fi sustenabil.

Anghel consideră că firma Polaris, care administrează unica groapă de gunoi din județ, cea de la Târgu-Jiu, încasează taxă de depozitare mult prea mare. Primarul din Stoina mai spune că o familie care locuiește într-un apartament din blocul din comună a ajuns să plătească 70 de lei impozitul anual, însă dublu la gunoi.   

Comment here