Învăţământul GorjeanStirile ZileiTârgu-Jiu

Acuză transferuri de elevi ”pe pile”. Miruță: Ministerul Educației să trimită corpul de control!

Radu Miruță, copreședinte USR-PLUS Gorj, acuză abuzuri la Inspectoratul Școlar Județean. Nu mai puțin de 51 de transferuri ale unor elevi, cu note mici la Evaluarea Națională, ar fi fost aprobate către colegii de prestigiu, de regulă ”în baza unor acte medicale obținute pe căi nu tocmai ordotoxe”, spune politicianul.

”Semnalele pe care le avem sunt că au fost copii cu nota 4 la Evaluarea Națională, transferați pe pile la colegii de prestigiu. Am cerut un răspuns de la Inspectoratul Școlar Județean Gorj și am primit unul în bătaie de joc, din care rezultă doar că au fost 51 de transferuri aprobate, inclusiv al unui elev cu media 3.73” afirmă Miruță, într-o postare pe pagina de socializare.

În urma celor semnalate, Radu Miruță cere Ministerului Educației să trimită corpul de control să facă verificări al Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în condițiile în care are informația că inclusiv copilul Mariei Cochină, șefa ISJ Gorj, ar fi fost transferat la un liceu de prestigiu.  

Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, susțin, însă, că s-a respectat metodologia prevăzută de lege în privința transferurilor de elevi.  

Comment here