Minerit și EnergieStirile Zilei

Acuză PSD că vrea să oprească OUG pentru CE Oltenia. Vîlceanu: Greblă și pesediștii, nişte IRESPONSABILI

Dan Vîlceanu dă vina pe PSD pentru faptul că n-a fost publicată, în Monitorul Oficial, ordonanța de guvern cu împrumutul de 1,2 miliarde de lei pentru Complexul Energetic Oltenia. ”Greblă și pesediștii s-au bazat că fiind Monitorul Oficial în subordinea parlamentului, vor putea opri această ordonanță. Dacă au gândit asta, sunt niște iresponsabili care omoară CE Oltenia!” acuză deputatul, președinte al PNL Gorj.  

Toni Greblă a afirmat că cele 25 de ordonanțele de urgență, adoptate marți,  care nu au fost publicate în Monitorul Oficial al României, după data la care a fost publicată moțiunea de cenzură prin care Guvernul Orban a fost demis, nu mai pot fi publicate. Asta pentru că guvernul interimar nu mai poate să nicio decizie cu privire la o ordonanță de urgență sau alte măsuri decât cele referitoare la administrarea curentă a treburilor țării.

Deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, îi acuză pe social-democrați că vor să pună bețe-n roate ordonanței pentru Complexul Energetic Oltenia.

Deși în presa centrală, împrumutul de 1,2 miliarde de lei pentru CEO, a fost numit ”ajutor de salvare”, nu toți liderii sindicali sunt de acord cu această sintagmă.

Constantin Crețan, preșeidntele Sindicatului Lignitul Oltenia, spune că este un ”împrumut care înglodează CEO”, ce trebuie returnat rapid și care va pune capăt mineritului.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, acuză politicienii că încearcă să manipuleze perzentând  împrumutul de la Trezorerie drept ajutor de salvare, în condițiile în care banii nu merg către retehnologizare ci către plata unor taxe.

Eugen Iovan, președintele Sindicatului Energia Turceni, este convins că va veni împrumutul pentru CE Oltenia, în condițiile în care România încă nu-și permite să renunțe la energia pe cărbune.

Conform lui Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, urmează să meargă la Bruxelles pentru finalizarea procedurii de acordare a împrumutului pentru compania de la Târgu-Jiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here