Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Acuză protestatarii pentru modul în care se aplică Legea nr.197

”Observ că se încearcă promovarea urii între categorii profesionale” declară liderul sindical Jan Popescu, după ce alt sindicalist, Lulu Păuna, a afirmat că personalul TESA din Complexul Energetic Oltenia n-ar trebui să beneficieze de Legea nr.197/2021.

Păuna, unul dintre protestatarii din Piața Prefecturii pentru actul normativ, a declarat că ar fi agitație la Ministerul Muncii pe tema actului adițional nr. 4 la CCM, care prevede ca personalul TESA să fie asimilat zonei de producție, pentru a beneficia de reducerea vârstei de pensionare.

”Observ că uită toți protestatarii că se băteau cu cărămida în piept să nu beneficieze decât cei din producție! Iată că, astăzi, salariați care au lucrat în producție de 30 de ani nu pot să iasă la pensie pentru că Lulu Păuna și ceilalți protestatari nu au vrut să scoatem din lege cuvântul ”asimilate”” declară Jan Popescu.   

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia susține că sunt promisiuni de la politicieni că reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și energie  va fi prinsă și în noua lege a pensiilor.

Comment here