Minerit și EnergieStirile Zilei

Acuză ministrul Energiei de incompetență. Lider: Mi-e rușine că este oltean

”Toate se fac de către ministrul Virgil Popescu în defavoarea minerilor și a statului român!” afirmă liderul sindical Constantin Crețan care -l acuză pe ministrul Energiei de incompetență și de interese în zona gazelor naturale.

Președintele Sindicatului Lignitul Oltenia crede că guvernanții mai țin în viață Complexul Energetic Oltenia doar pentru că încă nu au ce pune în loc.

Crețan este nemulțumit că, la Ministerul Energiei, nici n-a fost luată în calcul piroliza cărbunelui, propusă de inventatorul Iulian Horneț.

Constantin Crețan a luptat pentru legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie. Opinia sa este, însă, că CE Oltenia ar fi trebuit să achite contribuțiile din 2001 încoace, pentru ca angajații să se poată pensiona pe condiții speciale.

Crețan spune că CE Oltenia nu va avea nici în 2022 banii pentru a-și achiziționa certificatele de carbon pe energia produsă în acest an.

”O să împrumute bani, din nou, de la bănci și o să amaneteze ce se mai poate amaneta. Sunt deja amanetate grupurile energetice și utilajele de mare capacitate” declară liderul sindical.  

Comment here