Minerit și EnergieStirile Zilei

Acuză cârdășie politico-sindicală. Manu Tomescu: Banii ăștia ne-au fost nouă furați!

”Banii ăștia ne-au fost furați” reacționează liderul sindical Manu Tomescu după ce deputatul Dan Vîlceanu a afirmat că nu poate fi redusă vârsta de pensionare în Complexul Energetic Oltenia pentru că ar trebui plătite contribuții de sute de milioane de lei la bugetul de stat, iar compania s-ar închide.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari spune, însă, că grupa de muncă le-a fost luată salariaților pentru plata certificatelor de carbon.

„Vin de la Uniunea Europeană fonduri pentru protecția socială. Banii aceștia trebuie să ajungă la noi” spune Manu Tomescu.  

Liderul sindical îl acuză pe deputatul Vîlceanu că a încercat să manipuleze opinia publică, atunci când a afirmat că minerii din CE Oltenia nu pot beneficia de reducerea vârstei pensionare precum cei care lucrează în subteran. Manu Tomescu spune că pe noua lege, angajații CEO ar ieși la pensie la 52 de ani, cu un stagiu de cotizare de 30 de ani, pe când minerii din subteran ies la pensie la 45 de  ani, cu un stagiu de cotizare de 20 de ani.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari spune că angajații CEO care stau în stradă la Târgu-Jiu, de peste 4 săptămâni, vor lupta până la capăt pentru reducerea vârstei de pensionare.

Manu Tomescu lansează noi critici la adresa liderilor de federații sindicale, acuzând o cârdășie politico-sindicală.

Comment here