Minerit și EnergieStirile Zilei

Actul adițional, SEMNAT. Rușeț: Am stabilit compensațiile pentru concedierile colective

Administrația și sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia au încheiat, joi, un act adițional la contractul colectiv de muncă prin care s-a stabilit acordarea de plăți compensatorii angajaților care urmează să fie concediați în acest an.  

Ion Rușeț, consilier al Directoratului CEO, spune că este vorba despre 792 de salariați care urmează să plece acasă. Angajații CEO vor primi între 1 și 10 salarii compensatorii, dacă fac vârsta de pensionare până la 30 aprilie 2022 și 12 salarii dacă fac vârsta după 30 aprilie 2022.  

În ultimele zile s-a discutat mult, în presa din Gorj, despre modul în care a fost întocmit planul de restructurare a CE Oltenia, trimis la Bruxelles, care le-a ridicat suspiciuni oficialilor europeni. Ion Rușeț spune că a fost organizată o licitație, iar specialiștii din cadrul companiei n-au făcut altceva decât să pună la dispoziția consultantului date pentru întocmirea planului.

Rușeț critică poziția Greenpeace România, organizație care pune presiune pe renunțarea la cărbune dar recunoaște, în ultimul comunicat de presă, că România este abia cel de-al 15-lea poluator din Europa.

Comment here