LIFE

A murit Little Richard, legendă a rock and roll-ului. Avea 87 de ani

Little Richard, considerat unul dintre părinții fondatori ai rock and roll-ului, a murit sâmbătă, 9 mai, la vârsta de 87 de ani. Vestea a fost făcută publică de fiul artistului.

Fiul muzicianului, Danny Penniman, a confirmat decesul pentru Rolling Stone, dar cauza morţii rămâne necunoscută. Little Richard este considerat cel care a schimbat muzica, după lansarea în anii 1950 a piesei „Tutti Frutti”, cunoscută la nivel mondial și vândută în peste un milion de exemplare.

Născut în statul american Georgia, pe 5 decembrie 1932, pe numele real Richard Wayne Penniman, Little Richard s-a numărat printre primele celebrităţi incluse în Rock and Roll Hall of Fame, în 1986. El a fost al treilea dintre cei 12 copii ai unei familii „cu probleme”. Când a împlinit 13 ani, Richard a fost dat afară din casă de tatăl său, un om dur care trăia din vânzarea de alcool fabricat ilegal. Little Richard a fost adoptat de o familie albă care deținea un club în Macon, unde și-a rafinat talentul și a început să susțină reprezentații. „Tutti Frutti”, „Long Tall Sally”, „Rip It Up”, „Lucille” și „Good Golly Miss Molly” sunt cele mai cunoscute piese ale lui Little Richard.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here