LIFE

A fost votată Mașina Anului în Lume pentru Femei

Celebrele concursuri de tip Mașina Anului, care sunt jurizate în marea lor majoritate de jurnaliști bărbați, specializați în automobile și industria auto, au o replică importantă din partea femeilor, care organizează propriul concurs internațional dedicat celor mai bune automobile. Premiul Mașina Anului pentru Femei 2022 a fost decernat, în această ediție, la Londra.

Un număr de 61 de femei jurnalist, pasionate de automobile, formează juriul concursului Women’s World Car of the Year, adică Mașina Anului în Lume pentru Femei. Provenind din nu mai puțin de 44 de țări în care scriu în mod curent despre mașini, membrele juriului au analizat și în acest an „la sânge” mașinile care s-au calificat în concursul inițiat, în urmă cu 14 ani, de o jurnalistă din Noua Zeelandă și le-au testat cu cel puțin la fel de mare atenție precum bărbații din concursurile similare.

Conform organizației care coordonează acest concurs, criteriile de votare au „aceleași principii care ghidează orice șofer când alege o mașină”. Adică siguranța, calitatea, prețul, designul, ușurința de a o conduce, beneficii și amprentă de mediu, dar și alte criterii.

Competiția este una structurată pe mai multe categorii, similar cu World Car of the Year, începând cu Best Urban Car, Family SUV, Large SUV, Family Car, Performance Car și Best 4×4. Dintre aceste categorii, câștigate de câte un automobil, este aleasă apoi marea câștigătoare, mașina care este considerată de juriul feminin cea mai potrivită alegere din acest an.

Conform grilei de vot publicată de WWCOTY, în acest an Mașina Anului în Lume pentru Femei a fost declarată Peugeot 308, care a câștigat și titlul la secțiunea Best Urban Car. Cel mai bun SUV de familie a fost declarat Kia Sportage, iar cel mai bun SUV mare a fost desemnat BMW iX. Cea mai bună mașină de familie a fost votată Ford Mustang Mach-E, iar cea mai performantă mașină a fost votată Audi e-Tron GT. Nu în ultimul rând, Jeep Wrangler 4xe a fost declarat cel mai bun 4×4 automobil din acest an.

În urmă cu un an, titlul a mers către un automobil premium, Land Rover Defender, iar, în 2020, câștigătoare a fost Mazda 3, o mașină compactă.

Comment here