Stirile ZileiTârgu-Jiu

A fost REŢINUT ilfoveanul care a abandonat în Japonia zeci de elevi din Gorj

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj au reținut, miercuri, pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, pe bărbatul de 40 de ani, din comuna Chiajna, județul Ilfov, bănuit de săvârșirea infracţiunii de înșelăciune în formă continuată.

“Din cercetări a rezultat faptul că bărbatul, în calitate de președinte al unei asociații pentru dezvoltarea societății civile, în perioada ianuarie – iulie 2019, prin promovarea pe pagina de socializare a asociației, ar fi indus în eroare 329 de persoane, organizând 14 excursii care urmau să aibă loc în cursul anului 2019, către diferite destinații din Europa, America și Asia, pentru care a încasat suma totală de 147.930 euro. Sumele încasate în acest scop au fost folosite atât în interes personal, cât și pentru a onora excursiile deja contractate și pentru care încasase contravaloarea, aspect relevat de situaţiile financiare, rulajul conturilor şi de expertiza contabilă efectuată în cauză” a transmis IPJ Gorj.

Aproape 80 de copii din Târgu-Jiu, plecaţi într-o tabără în Japonia, au fost părăsiţi acolo, în iunie 2019, de organizatorul excursiei. Asociaţia care a organizat tabăra nu avea licenţa de la Ministerul Turismului, aşa cum prevede legea. Organizatorul excursiei este Niculae Ghinoiu, preşedintele Asociaţiei Young Partners For Civil Society Development. Copiii au aflat de tabere de pe paginile de socializare ori din discuţii cu cei care au mai fost în excursii ori tabere, pe care asociaţia le organiza de 15 ani. Unii s-au întors cu bilete cumpărate de părinţi, după ce s-au descurcat singuri pentru o noapte. Alţii, rămaşi în Tokyo fără vreun organizator de grup, au fost asistaţi de Ministerul Afacerilor Externe.

Individul a primit măsura controlului judiciar pentru 60 zile.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here