Stirile ZileiTârgu-Jiu

A făcut ședințe anti-COVID pe 5 și 6 februarie, primul caz a apărut pe 25 februarie. Rujan: Managerii de spitale se uitau nedumeriți

Cristinel Rujan a fost primul prefect din țară care, la începutul lunii februarie, cu câteva săptămâni înainte să apară primul caz de COVID-19 în România, a făcut un plan de măsuri pentru combaterea epidemiei.

”Pe 5 și 6 februarie am avut ședințe, inclusiv cu managerii de spitale. Pe 25 februarie am avut primul caz” a amintit fostul prefect, actual candidat PSD la Senatul României, la Radio Infinit.

Planul de acțiuni integrate pentru gestionarea pandemiei făcut,în februarie,  la Gorj, a fost transmis și altor prefecturi din țară. Cristinel Rujan spune că pe 6 februarie, când le-a spus directorilor de spitale că urmează prăpădul în România, că vor trebui să lucreze în echipamente de protecție, a fost privit cu neîncredere.

Dacă va ajunge senator de Gorj, Cristinel Rujan promite că se va bate pentru Complexul Energetic Oltenia chiar dacă, spune social-democratul, ”transferul către energia verde nu va putea fi evitat”. În plus, Rujan promite că va fi un parlamentar implicat, care va fi văzut în teritoriu, într-un contact permanent cu primarii și cetățenii.  

Comment here