LIFE

A doua criptomonedă din lume a atins un nivel record

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, a atins, miercuri, un maxim istoric, profitând de creșterea bitcoin și de știrile privind adoptarea pe cale largă a blockchain-ului.

Ether, care stă la baza reţelei blockchain ethereum, a urcat până la 4.643 de dolari în tranzacţiile asiatice, depăşind nivelul de 4.600 de dolari din ziua precedentă şi ducând câştigurile săptămânii la peste 10%. Bitcoin se tranzacţiona în jurul valorii de 63.078 de dolari şi a crescut cu aproximativ 117% în acest an, în timp ce ether a crescut de şase ori.

Fluxul constant de ştiri privind adoptarea criptomonedelor de către bănci, creşterea NFT pe platformele de jocuri virtuale, lansarea unor ETF-uri americane bazate pe contractele futures pe bitcoin şi nevoia de diversificare a investitorilor într-un mediu incert al ratelor dobânzilor au împins mai multe active blockchain, inclusiv bitcoin şi ether, în creştere în octombrie.

Cea mai mare bancă din Australia, Commonwealth Bank of Australia, a declarat, miercuri, că va deveni prima din ţară care va oferi clienţilor de retail servicii cripto.

Comment here