Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

A cerut întâlnire cu noul ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu

 Un angajat al ELCFU Motru a primit decizie favorabilă de pensionare pe Legea nr.197/2021, de la Casa de Pensii Mehedinți.

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a lucrat pe postul de manevrant vagoane la secția 1 Descărcări Turceni. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, speră să apară astfel de decizii și la Gorj.

Manu Tomescu a cerut Federației Energetica să-i intermedieze o întâlnire cu noul ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu, pentru a discuta pe tema angajaților ELFCU, ai secțiilor chimice și ai fostelor Termoserv-uri, cărora Casa de Pensii le respinge dosarele de pensionare.

“Blocajul este dictat intenționat. Se încearcă să beneficieze cât mai puțini oameni de Legea nr.197” declară liderul sindical.

Manu Tomescu speră ca politicienii aflați la guvernare să deblocheze în totalitate Legea nr.197/2021 care reduce cu 13 ani vârsta de pensionare în minerit și energiei, având în vedere că 2024 este an electoral.

Comments (3)

 1. Mă intitulez Dumitru….și vreau la …pupitru!
  Si dl.Bunoaica vrea în comisia de negociere, si nu orice, observator că la osce, si roagă federatia sa se roage, asa si dumneata , rogi federatia sa se roage!Profunzime și intens!
  E de apreciat zbaterea dvs. in piata atata timp ,însă chestiunile astea cu ministrii , cu intalniri nu prea țin!
  Poate un presedinte de federatie sindicala mare ar fi bagat in seama.
  Sau alternativa fara haleala in piata infrangerii câteva zile!

 2. Oamenii astia se aud ce spun!
  Cine e Manu că sa stea un ministru dupa el!?
  Pe de alta parte prin stupizeniile astea pe cine crede că prosteste!
  De la inaltimea lui de ditamai lider sindical cere unei federatii sa il ducă la o intalnire cu un ministru , parca agenda unui minstru e la fel cu a unui consilier local!
  Aici vezi că nu au nicio măsură la ce debitează!
  Și daca s-ar intalni cu ministru ,parca asta ar rezolva problema oamenilor!
  E de admirat perseverenta acestor oameni că au rezistat atata timp in acel protest, însă toata stradania lor se sterge cu a eceste declaratii „neispirate” , care mai mult enerveaza , că dau impresia că toti cei care asculta nu prea au capacitate de a intelege cum stau lucrurile!
  O ia pe urmele lui dl. Cretan si Bunoaica care maine o sa declare că vor să intre la negocieri si ei o mana de oameni pe care ii bagi in doua clase, că observatori federali sunt deja!
  Bateti-va !Luptati-va! Da nu ne luati de prosti!
  Nu vedeți că oamenii nu se încolonează in spatele vostru?
  Ba din contra!
  Sau mergem pe vorba celebra a lui Dinescu și Caramitru: -Fa-te că lucrezi!

Comment here