LIFE

9,7 milioane de români, plecați peste graniţe. Cum s-a ajuns aici

Aproape 10 milioane de români trăiesc în afară graniţelor ţării. Afirmaţia îi aparţine ministrului pentru românii de pretutindeni. Oficialul a prezentat un sondaj recent, care arată că majoritatea oamenilor au plecat din ţară pentru că nu se ajungeau cu banii şi nu aveau stabilitate. Mulţi au fost nemulţumiţi de calitatea slabă a clasei politice şi de corupţie.

Sunt 9,7 milioane de români în afara graniţelor ţării, după cum anunţă ministrul Natalia Intontero. Dintre ei, 4,1 milioane sunt în comunităţile istorice, adică în Bucovina din Ucraina, în Timoc, Valea Moravei sau Banatul sârbesc.

Alte 5,6 milioane au plecat din ţară în ultimii 30 de ani, estimează ministerul. Aceasta este diaspora. Datele nu sunt noi, apar din 2016 în Strategia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, a guvernului.

Până la urmă câţi români sunt plecaţi din ţară? Depinde cine numără. De exemplu, ONU estimează că 4 milioane. Cei de la Organizaţia pentru Cooperare Economică 3,4 milioane, iar Eurostat 3,6 milioane.

În 2017, cele mai mari comunităţi de români erau: Italia- 1,1 milioane, Spania- peste 660.000,  Germania- 533.000,  Marea Britanie- 380.000 și Austria- peste 90.000. Copiii, născuţi în aceste ţări din părinţi români, sunt în număr de 630.000, potrivit unui raport recent al OECD.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here