Învăţământul GorjeanStirile ZileiTârgu-Jiu

80% din școlile din Târgu-Jiu, reabilitate. Romanescu: Sunt omul care a reformat acest sistem

80% din școlile din Târgu-Jiu au fost reabilitate, în ultimii ani. ”Am rămas drept omul care a reformat acest sistem” se laudă primarul Marcel Romanescu.

Edilul vrea ca, până la finalul anului 2023, să fie finalizate toate obiectivele pe care și le-a propus pentru unitățile de învățământ. Prioritare sunt reabilitarea exteriorului, amfiteatrului și a cancelariei Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” dar și reabilitarea termică a Colegiului Național ”Ecaterina Teodoroiu”, a Liceului ”Ion Mincu” și a căminului  Colegiului ”Spiru Haret”.

Creșele din Târgu-Jiu nu vor mai fi în răspunderea primăriei, ci au fost transferate Ministerului Educației. Conform primarului Romanescu, economia la bugetul local va fi de 1 milion de euro, bani care vor merge tot către investiții în școli.

Școala ”Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu va intra, anul viitor, în reabilitare, municipalitatea obținând în acest sens o finanțare europeană de 2 milioane de euro. Unitățile de învățământ din zona centrală a municipiului stau bine, în acest moment, consideră primarul Marcel Romanescu.

Comment here