Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

750 de milioane de euro de la UE pentru 6 județe. Vîlceanu: Gorjul va fi unul dintre MARII beneficiari

Parlamentarii de Gorj susțin că NU vor avea loc concedieri masive în județ, în urma Green Deal. Poziția acestora este că, în următorii 4 ani, circa 4000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia urmează să plece la pensie, prin urmare nu va fi cazul de concedieri colective. Marţi, la București, în cadrul Comisiei pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale din Senatul României, managerul CE Oltenia, Daniel Burlan, a prezent o situație cu grupurile energetice care vor fi trecute pe gaze, în vreme ce pe haldele de steril ale CE Oltenia urmează să apară parcuri fotovoltaice.

Deputatul Dan Vîlceanu, președinte PNL Gorj, amintește ce și-a asumat România prin Memorandumul, prin care a cerut aprobarea Comisiei Europene, pentru acordarea unui ajutor de salvare, de 1,2 miliarde de lei, pentru Complexul Energetic Oltenia.

Prin Pactul Ecologic European, 6 județe din România urmează să primească, de la Uniunea Europeană, 750 de milioane de euro. Vîlceanu spune că Gorjul va fi unul dintre cei mai mari beneficiari, banii urmând să fie folosiți pentru absorbția forței de muncă.  

Deși mulți vorbesc despre închiderea mineritului în următorii ani, Vîlceanu spune că nu ne paște pericolul unor concedieri masive.

Senatorul Scarlat Iriza ne-a informat că marți, la parlament, managerul CE Oltenia, Daniel Burlan, a prezentat situația cu grupurile energetice ce vor fi trecute pe gaze naturale și planul de a fi realizate parcuri fotovoltaice în județ.  

Iriza susține același lucru: că legea privind pensionarea anticipată va împiedica concedieri masive în cadrul CE Oltenia.

Mihai Weber, deputat PSD, vrea ca Gorjul să reușească să atragă cât mai mulți bani, din suma de 750 de milioane de euro, pusă la bătaie Comisia Europeană.

Deputatul Pro România, Alin Văcaru, nu înțelege de ce România se grăbește să-și închidă minele de cărbune, când alte țări investesc în ele.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here