Stirile ZileiTârgu-Jiu

5 centre de vaccinare din județ, închise

Direcția de Sănătate Publică Gorj a suspendat activitatea a 5 centre de vaccinare din județ, după ce interesul pentru imunizarea împotriva COVID-19 a scăzut considerabil în ultimele săptămâni.

Potrivit directorului DSP Gorj, Narcis Stoian, s-a decis ca în județ să rămână funcționale doar 9 centre de vaccinare. Începând cu data de 26 ianuarie, copiii cu vârste cuprinse între 5-11 ani se vor putea vaccina împotriva COVID-19 la centrele de vaccinare de la stadionul din Târgu-Jiu,  Motru și Turburea.

Dacă, în lunile septembrie-noiembrie 2021, la centrul de vaccinare de la stadionul municipal din Târgu-Jiu se imunizau, în medie, aproximativ 600 de persoane pe zi, acum abia dacă mai vin 70-80. Dintre acestea, doar 15-20 s-au prezentat pentru prima doză de vaccin, spune medicul Ionuț Pantiș, coordonatorul centrului de vaccinare.

La centrul de vaccinare de la stadionul din Târgu-Jiu a fost amenajat deja un flux pentru imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Medicul Pantiș spune că  a început și instruirea personalului medical.

Comment here