Ultima Ora

23:21 Pandurii Târgu-Jiu a obţinut suspendarea deciziei Comisiei de Recurs la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a suspendat, până la soluţionarea cazului, decizia Comisiei de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal prin care Clubului Pandurii Târgu Jiu i s-a retras certificatul de participare în Liga a II-a şi în consecinţă gruparea poate juca, duminică, în etapa a 7-a a campionatului.

„Decizia de retragere a certificatului de participare a Clubului Pandurii Târgu-Jiu de către Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal este suspendată. Federaţia Română de Fotbal este obligată să acorde provizoriu certificatul de participare în campionatul Ligii a II-a Clubului Pandurii Târgu-Jiu”, se arată în decizia TAS remisă FRF şi Clubului Pandurii.

Contactat telefonic, avocatul Paul Mincu a declarat, pentru AGERPRES, că hotărârea TAS este una corectă deoarece o echipă nu poate fi scoasă din campionat în timpul desfăşurării acestuia înainte de a se lua o decizie definitivă în plan sportiv.

„E o decizie justă, nu poţi scoate o echipă din competiţie în modul ăsta. Vorbim de un caz în care o pretinsă datorie a fost plătită integral la momentul la care s-a judecat speţa. Suntem totuşi la sport. Nu ştiu dacă cineva are ceva cu clubul acesta, dar parcă li se face rău cu prea mare uşurinţă. O să vedem finalul, dar nu poţi să distrugi o echipă în timpul campionatului iar apoi, la finalul litigiului, dacă se dovedeşte că ai greşit, să dai din umeri”, a spus avocatul grupării gorjene pentru AGERPRES.

Pe 17 august, Comisia de Disciplină hotăra, în temeiul art. 43 din Regulamentul de certificare a condiţiilor de participare în competiţia Liga a II-a, să admită sesizarea Managerului Comisiei de evaluare din cadrul FRF, privind refuzul acordării certificatului de participare a Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu-Jiu la Campionatul Naţional Liga a II-a, în urma unei datorii către fostul antrenor al echipei gorjene, Adrian Bogoi.

Oficialii Clubului Pandurii au atacat decizia la Comisia de Recurs susţinând că această datorie este achitată. Cu toate acestea, Comisia de Recurs a FRF a respins, la 8 octombrie, apelul formulat de CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu în contradictoriu cu FRF, hotărârea fiind definitivă şi executorie pe plan intern. Ulterior, gruparea a mers mai departe la Tribunalul de Arbitraj Sportiv care, în mai puţin de 24 de ore, a suspendat decizia prin care formaţia Pandurii Târgu-Jiu era exclusă din Liga a II-a până la soluţionarea cazului.

În acest sezon, Pandurii Lignitul ocupă ultimul loc (21) în Liga a II-a, după şase etape, cu cinci înfrângeri din tot atâtea partide (golaveraj 2-15).

Pandurii Târgu-Jiu ar trebui să întâlnească duminică, 11 octombrie, de ora 11:00, pe Stadionul Municipal din Târgu-Jiu, formaţia Farul Constanţa, într-o partidă din etapa a 7-a a Ligii a II-a.

antabuse

Comment here