Ultima Ora

23:15 CE Oltenia vinde energie pentru 2021. Contracte pe bandă rulantă

CE Oltenia a vândut, doar luni, aproape jumătate de TWh de energie electrică cu livrare în anul 2021, iar cumpărători au fost Alro, cel mai mare consumator al țării, alături de alți furnizori mari, E.On, MET și Electrica, relatează e-nergia.ro.

Complexul Energetic Oltenia a încheiat, luni 13 iulie, nu mai puțin de 9 contracte de vânzare de energie electrică, cu livrare în tot anul 2021, pe platforma de contracte bilaterale PCCB-Flex a pieței OPCOM. Două dintre ele au fost pentru livrări de energie electrică în vârful de consum de zi, prin care compania a vândut câte 20,88 GWh de energie electrică (5 MW putere orară pentru fiecare contract) către E.On Energie România și către MET, doi dintre furnizorii mari. În ambele cazuri, prețul la care s-a perfectat tranzacția a fost de 305 lei/MWh.

În afara acestora, CE Oltenia a mai încheiat 7 contracte de vânzare a energiei electrice bandă, în tot anul viitor. Trei dintre contracte au fost încheiate cu Alro Slatina, cel mai mare consumator al țării, pentru câte 87,6 GWh (livrare la o putere orară de 10 MW pentru fiecare), la prețul de 253-254 lei/MWh. Celelalte patru au fost încheiate tot pentru livrare bandă în tot anul următor – 5 MW orari, câte 43,8 GWh pentru fiecare contract, iar cumpărător a fost, în fiecare caz, Electrica, prețul fiind între 254 și 255 de lei.

În total, prin tranzacțiile încheiate doar luni, CE Oltenia a contractat circa 479,7 GWh de energie electrică cu livrare anul viitor. Și nu este prima zi în care compania a încheiat contracte cu livrare în anul 2021. Spre exemplu, vineri 10 iulie, pe aceeași platformă, CEO a încheiat 7 contracte de livrare de energie bandă, toate către Electrica, la aceleași prețuri. În total, 438 GWh de energie electrică, cu livrare 1 ianuarie-31 decembrie 2021.

De când a reintrat pe piața reglementată de energie electrică, aportul CE Oltenia a crescut, producția din cărbune fiind constant peste nivelul de 1.000 MW putere orară (au fost și multe situațiii când grupurile pe cărbune au mers și la 1.500 MW). Complexul Energetic Oltenia va livra 1,39 TWh de energie electrică pentru consumul populației reglementate, mai mult decât se estimase inițial, pentru care va primi 249,6 lei/MWh, în a doua jumătate a acestui an.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here