Ultima Ora

23:12 Şocant! Pacienți, unii abia operați, trimiși acasă. Spitalul devine unitate COVID

Spitalul Foișor din București devine spital COVID, pacienții non-COVID fiind mutați în alte unități spitalicești sâmbătă seara.

Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen, a declarat, la Antena 3, secretarul de stat Raed Arafat.

„Sub jumătate din secția de terapie intensivă era ocupată. Sâmbătă dimineață spitalul va începe să primească pacienți COVID”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, în condițiile în care pacienți din București au fost trimiși în alte zone, cu avionul.

„Contează orice oră când avem pacienți de terapie intensivă în unitățile de primiri urgențe”, a spus Arafat.

Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis în cursul zilei, spune Arafat, fără a preciza ora.

Pacienții de la Spitalul Foișor au fost evacuați pe tărgi și în cărucioare. Unitatea medicală trebuie eliberată până sâmbătă. La Foișor erau internate 90 de persoane. 20 de pacienți vor fi mutați, iar 70 vor fi trimiși acasă. Pentru unii dintre pacienți, operațiile vor fi amânate. Spitalul va avea 90 de paturi COVID în secții, cu oxigen și 20 de paturi la ATI. Mulți oameni sunt nemulțumiți, iar situația a devenit tensionată în fața spitalului, unde au ajuns și jandarmi și polițiști.

Comment here