Ultima Ora

22:54 Haos la Washington! Femeie împușcată în Capitoliul american

Partizanii preşedintelui Donald Trump au pătruns, miercuri, în clădirea Congresului Statelor Unite după ce au dărâmat mai multe garduri de securitate şi s-au confruntat cu poliţia, care a fost depăşită de evenimente, provocând scene de haos în capitala SUA, transmite EFE.

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a declarat starea de urgenţă în faţa haosului generalizat, cu mii de protestatari pe străzile capitalei federale. Congresul se reunise pentru validarea rezultatului alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie, în urmă cărora democratul Joe Biden a ieşit învingător.

Ulterior, simpatizanţii lui Trump au avut altercaţii cu forţele de ordine pe culoarele Congresului. Unii dintre protestatari au urcat la prezidiul Senatului, fluturând drapele şi scandând numele lui Trump. Marşul, sub sloganul „Salvează America”, a început dimineaţă în mod paşnic lângă Casa Albă, potrivit EFE.

Gaze lacrimogene au fost folosite în rotonda Capitoliului din Washington, după pătrunderea în clădire a susţinătorilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, iar aleşii au primit ordin să-şi pună măşti de gaz, au declarat doi dintre ei pe Twitter, transmite AFP.

„Poliţia ne-a cerut să ne punem măşti de gaz pentru că s-au folosit gaze lacrimogene în rotondă”, a scris reprezentantul democrat Jim Himes.

„Ne-au spus să ne culcăm la pământ şi să ne punem măştile de gaz”, a adăugat colegul său, Dan Kildee.

O femeie este în stare critică după ce a fost împușcată în piept în clădirea Capitoliului american, după ce suporterii lui Trump au intrat în clădire, relatează The Guardian.

Comment here