Ultima Ora

22:49 Explozia din Beirut s-a resimțit până în Cipru, la peste 200 de kilometri depărtare

Explozia masivă din Beirut, de marți seară, s-a resimțit la 240 de kilometri, până în Cipru, iar unii dintre locuitorii insulei mediteranene au crezut că este vorba de un cutremur, relatează BBC.

O rezidentă a capitalei țării, Nicosia, a declarat că a simțit cum i s-a mișcat întreaga casă, iar jurnalista Emilia Papadopoulos a declarat că a simțit explozia și în orașul Limassol, însă a crezut că este vorba de un cutremur.

Capitala libaneză se află, în aceste momente, în mijlocul haosului după ce două explozii masive au avut loc în oraș. Guvernatorul orașului a comparat situația din Beirut cu bombardamentele nucleare de la Hiroshima și Nagasaki, din timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial.

Cel puțin 30 de morți și peste 3.000 de răniți este ultimul bilanț al exploziei devastatoare de la Beirut. Un depozit din portul din Beirut a sărit în aer, iar urmările sunt catastrofale. Clădiri întregi au fost distruse, în timp ce altele, aflate la kilometri distanță, au fost serios avariate. Printre acestea din urmă, și sediul ambasadei României.

Victor Mircea, ambasadorul României în Liban: „Au existat două explozii… de fapt un incendiu care a răbufnit, ulterior a survenit explozia cea mare. Deflagrația a fost în zona portului, la un depozit cu artificii și materiale inflamabile, asta a provocat o explozie așa puternică. Mă aștept la multe victime, având în vedere puterea deflagrației. Am avut stricăciuni parțiale, ferestre distruse, norocul a fost că nimeni nu era în ambasadă. Consulul este la secția consulară… ia legătura cu cei din teritoriu, s-au transmis mesaje pe grupuri de români, nimeni nu ne-a comunicat o astfel de situație. Jumătate din Beirut este afectat de explozie. Primim mesaje de la colegi, de la alte ambasade, ne arată distrugerile provocate… Ceva impresionant!”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here