Ultima Ora

22:40 Miruță: Este pur și simplu un atentat la securitatea energetică a României

Deputatul USR Radu Miruță acuză guvernul de atentat la securitatea energetică a României după ce, miercuri seara, a adoptat, pe ascuns, OUG 175/2022, prin care a modificat legea decarbonizării.

„De ce, PSD-ule? De ce, Virgile? De ce ați luat această decizie nebună, neobligați de nicio asumare a României, pe furiș, fără pic de transparență și dezbatere anterioară. Cine vă sunt stăpânii?
Dacă n-au murit termocentralele din prima lovitură când în noiembrie 2022 PSD și PNL au votat închiderea lor, aseară le-au dat-o pe a doua, ca să fie siguri că nu vor mai mișca. Coaliția aceasta (și miniștrii PSD au semnat acest act de deces) omoară sigur sistemul energetic național, dar ne minte în trepte. În noiembrie, prin OUG 108 povesteau precum muzicanții care cântă râzând la înmormântare, dar ei știu că mortu-i mort, că grupurile energetice pe bază de cărbune vor intra în rezervă tehnică. Și-o tot dădeau cu rezerva asta tehnică supraviețuind precum cu orice minciună….doar o lună. Acum, prin OUG 175 adoptat aseară, au scos sintagma de rezervă tehnică și au introdus sec scoaterea capacităților de producție a energiei electrice pe bază de lignit și huilă, care să nu mai rămână nici măcar în rezervă tehnică. Pe unele, le trec maxim 3 ani prin conservare. Adică pomana de 3 zile”, a scris Radu Miruță pe Facebook.

Comment here