Ultima Ora

22:39 Dosar penal pentru majorarea tarifelor la apă şi canal. REACŢIA lui Romanescu

Procurorii gorjeni din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au înregistrat un dosar penal pentru înșelăciune, instigare publică și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, pentru majorarea ilegală a prețurilor pentru apa potabilă în Gorj de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADIA) și facturarea ilegală a populației de către Aparegio Gorj S.A., anunţă presshub.ro.

Dosarul se află în lucru la IPJ Gorj, Serviciul de Investigații Criminale, din luna noiembrie.

„Dosarul penal deschis pentru majorarea ilegală a prețului la apă confirmă ceea ce am semnalat anul trecut. Instanța mi-a dat dreptate iar procurorii cercetează acum modul în care cetățenii municipiului Târgu-Jiu au fost obligați să achite facturile încărcate de APAREGIO. Înșelăciune, instigare publică și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sunt faptele pentru care a fost înregistrat acest dosar penal care, cu siguranță, îi face pe unii să tremure. Asta se întâmplă când calci în picioare interesele cetățenilor municipiului Târgu-Jiu!” a reacţionat, pe pagina de socializare, primarul Marcel Romanescu.

În octombrie 2020, Curtea de Apel Craiova îi dădea dreptate Primăriei Târgu-Jiu care a contestat în instanță modul în care s-a făcut majorarea tarifelor, în sensul că viceprimarul Aurel Popescu nu primise mandat din partea consiliului local să-l reprezinte în ADIA Gorj, acolo unde s-a votat majorarea. Primarul Marcel Romanescu a acuzat că abonaţii Aparegio au plătit, vreme de 18 luni, tarife majorate ilegal şi cerea organelor statului să se autosesizeze.

Comment here