Ultima Ora

22:38 Experţi: Vaccinurile existente împotriva coronavirusului sunt eficiente împotriva noii tulpini

Vaccinurile existente împotriva coronavirusului sunt eficiente împotriva noii tulpini cu răspândire rapidă identificate în Marea Britanie, sunt de părere experţii Uniunii Europene. Declaraţia aparţine ministrului Sănătăţii din Germania.

Experţii Uniunii Europene consideră că vaccinurile existente împotriva coronavirusului sunt eficiente împotriva noii tulpini cu răspândire rapidă identificate în Marea Britanie, a declarat, duminică, ministrul Sănătăţii din Germania, conform dailysabah.com.

„Conform a ceea ce ştim până acum, vaccinul este eficient şi asupra noii tulpini şi rămâne la fel de eficient”, a spus Jens Spahn pentru ZDF, citând „discuţii între experţii” Uniunii Europene.

Ceva mai devreme, Moncef Slaoui, un oficial de rang înalt din conducerea operaţiunii „Warp Speed” demarată de guvernul american, spunea că nicio tulpină a virusului nu pare să fie rezistentă la vaccinurile disponibile.

Regatul Unit a dat alarma pentru o nouă tulpină COVID-19 care este cu 70% mai transmisibilă decât variantele existente, determinând multe ţări să oprească zborurile către Regatul Unit.

Comment here